's-Hertogenbosch,
05
oktober
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Allsecur krijgt het keurmerk 'Independer.nl Garantie'


 

Slechts zes autoverzekeraars voldoen aan nieuw keurmerk

Vanaf 4 oktober lanceert Independer.nl een nieuw keurmerk voor autoverzekeringen. De ‘Independer.nl Garantie’ kan alleen toegekend worden aan verzekeraars die onder andere voldoen aan punten als: bij total loss altijd voldoende vergoeding om een gelijkwaardige auto te kopen en ruim bereikbaar zijn voor de verzekerde. Ook moet de verzekeraar Independer.nl toestaan jaarlijks voor de consument te checken of hij nog wel goed zit. De voorwaarden en dienstverlening van de meeste autoverzekeraars voldoen op dit moment nog niet aan de ‘Independer.nl Garantie’. Op dit moment krijgen alleen enkele producten van Allsecur, ASR verzekeringen, Delta Lloyd, Gerust Op Weg (label van Aegon), Nationale Nederlanden en Onna-onna deze garantie. Independer.nl wil met de lancering van dit keurmerk autoverzekeraars op scherp zetten. Autoverzekeraars zijn uitgenodigd om de komende maanden de kwaliteit van hun dienstverlening en productvoorwaarden te verbeteren, zodat de Independer.nl Garantie aan meerdere partijen toegekend kan worden.

De kwaliteitstoetsing is tot stand gekomen met hulp van het Independer.nl-panel. Aan dit panel (zo’n 2.000 consumenten) is gevraagd wat zij belangrijk vinden aan hun autoverzekering. De meest genoemde punten vormen de basis van de Independer.nl Garantie. Ook leesbare voorwaarden en beperkte premieverhoging bij schade staan op het verlanglijstje van veel consumenten. Independer.nl blijft daarom de komende maanden in gesprek met alle verzekeraars om ook deze punten te verbeteren. Binnen enkele maanden hoopt Independer.nl de leesbare voorwaarden en beperkte premieverhoging bij schade toe te kunnen voegen aan de Independer.nl Garantie om zo de consument nog beter van dienst te zijn.

Suzan Samson, product manager bij Independer.nl: “Met de garantie willen we mensen echt gemoedsrust geven. We willen dat onze klanten kunnen vertrouwen op hun verzekering op het moment dat dat nodig is. We hopen met de Independer.nl Garantie een bijdrage te leveren aan het terugwinnen van het consumentvertrouwen in verzekeringen.”

Johan van den Neste, marketing manager bij Allsecur: “Allsecur vindt een Independer.nl Garantie een goed initiatief. Wij willen zo veel mogelijk tevreden klanten en dit keurmerk helpt de consument om een nog betere autoverzekering te kiezen.

Criteria voor toekenning keurmerk ‘Independer.nl Garantie’:

  • Bij total loss: altijd voldoende vergoeding om een gelijkwaardige auto te kopen;
  • Geen hoge kosten voor polisopmaak, wijzigingen of beëindigen;
  • Vervangend vervoer bij reparatie;
  • Jaarlijkse check van je polis of je nog wel goed zit;
  • Verzekeraar is goed bereikbaar, ook telefonisch, en kent ruime openingstijden;
  • Dagelijks opzeggen of wijzigen is mogelijk;
  • De polis en groene kaart binnen drie werkdagen in huis.

Meer over de Independer.nl Garantie