's-Hertogenbosch,
20
januari
2015
|
06:30
Europe/Amsterdam

Allsecur start pilot met veilige auto

Korting voor auto met veiligheidspakket

Samenvatting

Allsecur geeft als eerste autoverzekeraar korting voor auto’s met een veiligheidspakket aan boord. Deze actieve veiligheidsvoorzieningen dragen bij aan het voorkomen van schade. De autoverzekeraar start met een selectie automerken om aan te tonen dat deze auto’s ook daadwerkelijk zorgen voor meer veiligheid op de weg.

Actieve veiligheid belonen
Auto’s worden steeds veiliger. Passieve veiligheidsvoorzieningen bestaan al langer zoals de autogordel en airbags. Hiermee wordt schade beperkt. Dit zijn standaard voorzieningen in de auto en is al in de autopremie verwerkt. De nieuwste modellen zijn vaak voorzien van actieve veiligheidsvoorzieningen zoals hulp bij het wisselen van de rijbaan of een dodehoekassistent. Hiermee voorkomt de automobilist schade. Allsecur wil de automobilist, die bewust voor zo'n veiligheidspakket kiest, belonen. 

Ron Adams, brand manager Allsecur: ‘We zien dat auto’s steeds veiliger worden en dat is een fantastische ontwikkeling. Als onze klant een veiligheidspakket aanschaft bij zijn auto dan neemt hij actieve maatregelen om schade te voorkomen. Meer veiligheid op de weg belonen we graag.’

Laks rijgedrag
Allsecur start in eerste instantie met een pilot om te bestuderen of deze veilige auto’s ook echt minder schade rijden. Het komt namelijk voor dat de automobilist juist lakser rijdt door deze veiligheidshulp. Ze nemen meer risico waardoor de kans op schade juist toeneemt.