's-Hertogenbosch,
19
juli
2016
|
16:34
Europe/Amsterdam

Allsecur stopt met BM-korting

De BM-korting vervalt bij Allsecur. De BM-korting is een uitwerking van het bonus-malussysteem: een ingewikkelde manier om een korting toe te passen op de premie.

In de oude situatie hangt de premie die de klant betaalt af van het aantal schadevrije jaren. Op basis hiervan ontvangt de klant een bonus-maluskorting. Hoeveel korting de klant ontvangt is afhankelijk van de bm-trede. Het voordeel van dit systeem is dat de klant precies ziet hoeveel korting (in %) hij krijgt met zijn schadevrije jaren. Het nadeel is dat de zeer goede rijders met veel schadevrije jaren en de rijders met weinig schadevrije jaren (vaak de jongeren) nu betalen voor de middengroep.
 

Dat kan anders. We berekenen in de nieuwe situatie voor iedere klant een individuele premie. Om dat op een zo’n eerlijk mogelijke manier te doen gebruiken we geen bonus-malustabel meer. De klant bouwt nog wel schadevrije jaren op maar de invloed hiervan op de premie berekenen we anders. Daarnaast valt de klant bij een schuldschade terug in schadevrije jaren volgens de bestaande regeling van het Verbond van Verzekeraars. Het verschil is dat de klant niet meer ziet hoeveel korting hij krijgt op zijn premie (%), maar alleen wat hij onder de streep betaalt. 

De schadevrije jaren tabel van Allsecur blijft in de polisvoorwaarden beschikbaar. We houden de schadevrije jaren van de klant bij, zo kan hij op elk moment overstappen naar andere verzekeraar.