's-Hertogenbosch,
17
januari
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Consument bespaart op zorg maar niet op auto

Samenvatting

Ook in 2014 wordt autorijden weer duurder. Toch vergelijkt de autorijder zijn autoverzekering nog maar mondjesmaat. Terwijl vergelijken en besparen op zorg wel bovenaan de to-do-lijst staat. Bijna de helft van de consumenten die op de zorgverzekering bespaart kijkt niet om naar de autoverzekering. Deze groep bezuinigt op de eigen gezondheid, maar betaalt wel teveel voor zijn autoverzekering. Dat blijkt uit recent onderzoek van GfK in opdracht van Allsecur autoverzekeringen.

Besparen op zorg maar niet op auto

Autorijden is duurder geworden: verhoging van de assurantiebelasting in 2013 en een brandstofstijging in 2014. Veel autoverzekeraars voerden in 2013 ook een prijsverhoging door. Redenen genoeg om te vergelijken. Toch blijft de autopolis in de la liggen. Zo blijkt dat 48% van de consumenten die besparen op de premie van de zorgverzekering, niet omkijken naar de autoverzekering. Zij kleden de zorgverzekering volledig uit door geen aanvullende zorgverzekering te nemen en een hoger eigen risico in te bouwen. Gemiddeld een keer in de 4 jaar switcht de consument van zorgverzekeraar. De autopolis blijft achter en bekijkt men slechts een keer in de 7 jaar. De autorijder grijpt hierdoor gemiddeld zo’n 187euro per jaar mis. Dat is toch de helft van het eigen risico bij een zorgverzekering.

Betere deal

Ron Adams, brand manager van Allsecur: ‘De zorgverzekering vergelijken blijf ik een klus vinden, tegenwoordig zijn er zoveel verschillende aanvullende dekkingen en heb je te maken met een verplicht en vrijwillig eigen risico. Terwijl een betere deal voor je autoverzekering voor het grijpen ligt. Binnen 2 minuten kun je een vergelijking maken, zo eenvoudig is het.’