's-Hertogenbosch,
16
oktober
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Helft Nederlanders stapt onverzekerd bij anderen in de auto

Allsecur vernieuwt inzittendenverzekering

Den Bosch, 15 maart 2010 – Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft geen aanvullende inzittendenverzekering en is dus niet of onvoldoende verzekerd wanneer zij bij een ander in de auto stappen. Carpoolers of kinderen die meerijden met ouders van vriendjes of opa en oma zijn dus, in veel gevallen niet verzekerd, zo blijkt uit het onderzoek van online autoverzekeraar Allsecur. De onderzoeksresultaten vormen voor Allsecur reden om Nederlanders door een campagne bewust te maken van het feit dat zij nog steeds afhankelijk zijn van de automobilist bij wie ze in de auto stappen.

Inzittendenverzekering is een ‘must-have’ voor Nederlanders
Nederlanders rijden graag en vaak met vrienden, familie of kennissen mee voor familiebezoek (60%), sportactiviteiten (53%) en dagtripjes (59%). De helft van de Nederlanders is zich er echter niet van bewust dat ze mogelijk niet verzekerd zijn als ze bij een ander in de auto stappen. Slechts één op de acht autobezitters vraagt hiernaar wanneer hij of zij bij een ander in de auto stapt. Zouden Nederlanders weten dat zij of hun kinderen onverzekerd zijn dan zou 52% hun kinderen niet laten meerijden. 37% zou zijn/haar partner niet laten meerijden en 21% zou zelf niet meerijden. Bijna alle autobezitters (80%) vinden het wel belangrijk dat zij goed verzekerd zijn als ze meerijden.

“Allsecur wil Nederlanders bewust maken van het feit dat je met de huidige inzittendenverzekering in sommige gevallen toch nog afhankelijk bent van anderen. Met onze vernieuwde inzittendenverzekering breken wij een lans voor de automobilist en zorgen ervoor dat iedereen zichzelf en zijn gezinsleden kan verzekeren, ongeacht bij wie ze in de auto stappen”, aldus Allsecur Marketing Manager, Johan Van den Neste.

Nederlandse automobilist wil niet meer afhankelijk zijn
70% vindt dat het de eigen verantwoordelijkheid is om bij een onverzekerde automobilist in te stappen. Maar kies je zelf  voor een inzittendenverzekering, dan vindt tweederde dat je dan ook verzekerd zou moeten zijn wanneer je met een automobilist meerijdt die niet over zo’n verzekering beschikt. Nu is het zo dat wanneer er na een ongeval onduidelijkheid bestaat over de aansprakelijkheid, de bijrijder afhankelijk is van de automobilist. Is de automobilist niet verzekerd dan krijgt de bijrijder niets uitgekeerd. Allsecur wil Nederlanders hiervan bewust maken en biedt met haar vernieuwde inzittendenverzekering een goede oplossing waardoor je als bijrijder niet meer afhankelijk bent.

Opmerkelijke aftrap inzittendenverzekering
Om de vernieuwende inzittendenverzekering onder de aandacht te brengen vindt op maandag 15 maart een landelijke aftrap plaats. Op drie verschillende plekken, waarvan twee in Amsterdam en één in Utrecht, zullen tussen 07.00-10.00 lifters met het welbekende Allsecur-kussen langs de kant van de weg staan. Met de tekst ‘Altijd verzekerd bij iedere auto’ kijken ze of zij bij automobilisten mogen instappen. Hiermee roept de online autoverzekeraar consumenten op na te gaan of ze een inzittendenverzekering hebben omdat dit vaak niet bij de standaard dekkingen zit.