Rotterdam,
13
juli
2017
|
14:06
Europe/Amsterdam

Man traditioneel achter het stuur op weg naar vakantie

Samenvatting

Bijna de helft van de Nederlandse automobilisten gaat dit jaar met de auto op vakantie. Voor de reis kiest men nog steeds voor een traditionele rolverdeling. In de meeste gevallen is het de man die de autoreis op zich neemt. Dat blijkt uit het Grote Auto&Verkeer Onderzoek van Allsecur uitgevoerd door Team Vier.

Meer dan de helft van de mannen die met de auto op vakantie gaan, geeft aan dat zij de volledige autoreis achter het stuur zitten (60%). Vrouwen geven aan slechts 16% van de autoreizen de volledige rit achter het stuur te zitten.

Auto nog steeds populair
Voor de vakantie is de auto nog steeds het meest populaire vervoermiddel. Meer dan de helft (63%) van de respondenten die dit jaar met de auto op vakantie gaat, geeft aan de auto te verkiezen boven het vliegtuig (22%). Voor jongeren tot 34 jaar geldt dit in minder mate, zij kiezen eigenlijk liever voor het vliegtuig (34%). De keuze voor het vervoermiddel loopt uiteen van gemak (65%), ruimte voor bagage (39%) en snelheid (24%). Met name mannen geven aan dat de snelheid van het vervoermiddel een rol speelt bij de keuze (29%).

Nederlanders nemen de tijd
Van een overhaaste rit richting het vakantieadres is geen sprake. De meeste automobilisten (52%) rusten tijdens een lange autorit om de twee uur. Mannen zouden liever wat meer doorrijden. Zij pauzeren vaker om de drie uur (31%) dan vrouwen (26%). 2% geeft zelfs aan nooit te stoppen tijdens een lange autorit van minimaal 5 uur.

 

Boilerplate

Het Grote Auto&Verkeer Onderzoek
Allsecur voert jaarlijks Het Grote Auto&Verkeer Onderzoek uit samen met marktonderzoeksbureau Team Vier. In totaal deden 1.026 respondenten mee aan het online onderzoek. De doelgroep is de Nederlandse autorijder in de leeftijd van 18 jaar en ouder. Met dit onderzoek wil Allsecur alles te weten komen over de Nederlandse autorijder in de auto en op de weg.