's-Hertogenbosch,
17
februari
2016
|
07:00
Europe/Amsterdam

Merendeel automobilisten waardeert ruimte bij invoegen

Doe Vriendelijk Dag: rits royaal

Samenvatting

Een meerderheid van de automobilisten (63%) waardeert het als de medeweggebruiker ruimte geeft bij het invoegen. Zowel mannen als vrouwen vinden dat de meest gewaardeerde actie in het verkeer. Dat blijkt uit onderzoek van Allsecur autoverzekeringen onder 667 automobilisten in het kader van Doe Vriendelijk Dag. 

Klik voor grote versie
infographic
Deel deze infographic via social media of op uw site
Ruimte geven bij het invoegen wordt unaniem (63%) aangegeven als meest gewaardeerde actie in het verkeer. Zowel de mannelijke als vrouwelijke automobilist vindt dat de vriendelijkste actie in het verkeer.
 
Vrouwen en ouderen waarderen langzaam rijden in bebouwde kom
Langzaam rijden binnen de bebouwde kom is de opvolger met bijna 20% van de stemmen. Vooral vrouwen (20%) en ouderen (21%), in de leeftijd van 55 tot 69 jaar, waarderen dat.

Ongevraagd voorrang geven, behalve door ouderen
Met 8% staat de actie ongevraagd voorrang geven op de derde plek. Opvallend is dat ouderen (5%) dat niet zo belangrijk vinden.

Naar elkaar seinen: vrouwen waarderen dat
De daaropvolgende actie is seinen, bijvoorbeeld om aan te geven dat het licht kapot is. 7% van de automobilisten vinden dat een vriendelijke actie. Hier worden vooral vrouwen en jongeren blij van. De top vijf sluit af met overige acties (4%) zoals sociaal autorijden, rekening houden met elkaar en richting aangeven.