's-Hertogenbosch,
21
februari
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nederlandse automobilisten anticiperen goed op winterse ongemakken

Liefst met Yvon Jaspers vast in de sneeuw (Persbericht)

Allsecur in de media
 

's-Hertogenbosch, 18 februari 2011 - Veel Nederlanders gaan komend weekend, aan het begin van de krokusvakantie, met de auto op weg naar de verschillende wintersportgebieden. Uit onderzoek van online autoverzekeraar Allsecur.nl onder ruim 1500 bestuurders blijkt dat de Nederlandse automobilist zich minder veilig voelt op de weg bij winterse omstandigheden. Nederlanders blijken hun rijgedrag dan ook massaal aan te passen. Rijden met lagere snelheid en extra afstand houden, zijn hierbij de meest voorkomende maatregelen. Mochten zij dan toch onverhoopt met de auto vast komen te staan in de sneeuw, dan heeft de helft van de bestuurders een noodpakket bij de hand.
Yvon Jaspers werd genoemd als meest favoriete reisgenoot als men in de sneeuw vast komt te staan.

Veilig op wintersport
De kans dat Nederlanders vast komen te staan in de sneeuw is in de verschillende wintersportgebieden relatief groot. Goed om te weten is dan dat de helft van de Nederlanders standaard een noodpakket in de auto heeft. Als Nederlanders toch in de sneeuw vaststaan, blijkt Yvon Jaspers de meest favoriete bijrijder. Ook Prinses Maxima en Ilse de Lange zijn populair.

De meest voorkomende maatregelen bij winterse omstandigheden zijn snelheid aanpassen (82%), extra afstand houden tot je voorgangers (81%) en rustiger en geleidelijker sturen, accelereren en remmen (71%). De aanschaf van winterbanden is slechts bij een kwart van de Nederlanders een populaire maatregel.

Winterbanden of niet?
Een derde (33%) van de Nederlanders rijdt momenteel met winterbanden. Zij voelen zich over het algemeen veiliger op de weg dan automobilisten zonder winterbanden. Voor deze laatste groep zijn 'weinig kilometers' (42%) en de prijs (41%) de grootste obstakels om winterbanden aan te schaffen.

''Nu veel Nederlanders met de auto op wintersport gaan, is de kans op schademeldingen groter. We zien namelijk dat het aantal schademeldingen verband houdt met het weer. Omdat Nederlandse automobilisten goed anticiperen op het winterse weer blijven eventuele ongelukken blijven gelukkig vaak beperkt tot kleinere blikschades. Met name door het gebruik van winterbanden neemt de kans op schade af" aldus Johan Van den Neste, marketing manager van Allsecur.nl.