's-Hertogenbosch,
10
december
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Noodklok voor autoverzekeraars

Nieuwsbericht: DNB luidt noodklok voor autoverzekeraars!

 

 

De Nederlandse Bank (DNB) heeft een brandbrief gestuurd die breed in de pers te lezen is. Verzekeraars vragen niet genoeg premie voor autoverzekeringen, vooral bij de WA-polissen “De premie is nu zo laag dat verzekeraars gemiddeld genomen verlies lijden op autoverzekeringen”, stelt DNB. DNB vindt dit een zorgwekkende situatie en eist premieverhogingen,. Ze vreest dat verzekeraars met een te lage premie in de problemen komen. Eerder dit jaar ging de via internet werkende autoverzekeraar Ineas failliet.

Johan Van den Neste, Marketingmanager Allsecur:

Wij zijn blij met deze brief van De Nederlandse Bank als signaal voor de gehele autoverzekeringsbranche. Al een aantal jaren is er een neerwaartse beweging gaande qua prijs en zijn er autoverzekeraars die grote verliezen lijden. Door dit signaal kan er wellicht weer een gezonde marktwerking tot stand komen wat een gunstig effect heeft op de consument. Want er zijn verzekeraars die komend jaar geen algehele premieverhoging gaan doorvoeren, waaronder Allsecur en onze moedermaatschappij Allianz. Allsecur heeft zijn financiële zaken op orde en maakt gebruik van een direct businessmodel waardoor de kosten laag zijn. Daardoor kunnen wij kostendekkend zijn en de premie voor de consument laag houden. Dus onze oproep aan consumenten is blijf uw autoverzekering vergelijken en u kunt altijd binnen 1 maand van autoverzekeraar veranderen.

 

 

Zie hier de reactie van Allsecur van 9 december op het NOS journaal van 18.00 uur en beluister ook onze reactie op Radio 1 van 9 december om 8.10 uur.