's-Hertogenbosch,
21
augustus
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

‘Parkeerplaats voor vrouwen ronduit belachelijk’

Het Nationale Automobilisten Onderzoek 2014

Samenvatting

Een meerderheid van de Nederlandse automobilisten vindt een speciale parkeerplaats voor vrouwen ronduit belachelijk. 21% zegt het een rare voorkeursbehandeling te vinden. Dat blijkt uit de 15e editie van Het Nationale Automobilisten Onderzoek uitgevoerd door YPCA  in opdracht van Traffic Radio en Allsecur autoverzekeringen.

Een vrouwenparkeerplaats is in Duitsland gebruikelijk en ligt dichtbij de uitgang van een parkeergarage. Het bevordert het gevoel van veiligheid voor vrouwen. De meerderheid van de ondervraagden (22%) vindt zo’n speciale vrouwenparkeerplaats ronduit belachelijk. 21% zegt het een rare voorkeursbehandeling te vinden. Binnen deze groep geven significant meer mannen (26%) aan dit een rare voorkeursbehandeling te vinden tegenover 14% van de vrouwen. 20% vindt het vanuit veiligheidsoogpunt een prima ontwikkeling. 

Top 8 meningen vrouwenparkeerplaats

1. Ronduit belachelijk - 22%

2. Een rare voorkeursbehandeling - 21%

3. Vanuit veiligheidsoverweging een prima ontwikkeling - 20%

4. Een goed idee - 14%

5. Hoe ziet dat eruit? - 11%

6. Prima, vrouwen kunnen niet zo goed inparkeren - 4%

7. Direct uitbreiden - 3%

8. Weet niet/ geen mening - 5%

Boilerplate

Het Hilversumse mediabedrijf YPCA en Allsecur voeren jaarlijks Het Nationale Automobilisten Onderzoek uit. In het onderzoek komen diverse thema’s aan bod. Centraal staan zaken als de fileproblematiek, tijdsbesteding in de auto, rijgedrag, verkeersinformatie en het gebruik van communicatie- en informatiediensten onderweg.