's-Hertogenbosch,
31
augustus
2015
|
10:24
Europe/Amsterdam

Veiligheids-app maakt automobilist bewuster

Nieuwe app rekent tot 8% premiekorting op Allsecur-autoverzekering bij veilig verkeersgedrag

De app-ontwikkelaar MileBox betreedt de Nederlandse markt met een veiligheidsapplicatie die automobilisten bewuster maakt van hun rijgedrag. De app geeft autobestuurders inzicht in hun weggedrag via analyses van onder andere acceleratie, remmen en snelheden in bochten. Automobilisten die veilig rijden, kunnen via de app diverse kortingen ontvangen en besparen tot 8% premiekorting per maand op hun autoverzekering.Doel van de ontwikkelaars is om met de MileBox-app verkeersveiligheid te verbeteren. De app, die zowel voor iOS als Android beschikbaar is, is kort na zijn introductie in Duitsland al meer dan 100.000 keer gedownload.

Onder de motorkap

Om autoritten te beoordelen op veiligheid, ontwikkelde MileBox een algoritme dat variabelen als snelheid, acceleratie, remmen en snelheden in bochten analyseert.Ook andere factoren, zoals ‘s nachts rijden en de afgelegde kilometers worden gemeten. Daarnaast analyseert de app specifieke veiligheidsaspecten zoals rijden binnen de geldende maximumsnelheden of plotseling versnellen of remmen. Zo stelt de applicatie vast wat zich onder de motorkap afspeelt en hoeveel spaarpunten (zogenaamde ‘Safe Miles’) de bestuurder onderweg heeft verdiend.

Beloningen voor veilig rijgedrag

MileBox beloont veilig rijgedrag door gebruik te maken van een spaarmethode die rekening houdt met de persoonlijke interesses van deelnemers. Voor elke autorit kiest de gebruiker via de app een Road waarop hij ‘Safe Miles’ wilt verzamelen: Style, Technology of Surprise. De verzamelde Safe Miles, die je verdient door veilige kilometers af te leggen, zijn inwisselbaar voor kortingen. Afhankelijk van de gekozen road krijg je korting op onder andere kleding, computers en fotoboeken.

Premiekorting Allsecur-autoverzekering

In samenwerking met autoverzekeraar Allsecur biedt MileBox het Allsecur Beloningsprogramma Veilig Rijden aan. Wanneer een gebruiker over een periode van 30 dagen vanaf de start minimaal 500 kilometer rijdt, waarvan 70% veilig, ontvangt hij een korting op zijn autoverzekeringspremie. Hoe meer veilige kilometers, des te hoger de korting:

  • 500 kilometer per 30 dagen resulteert in 4% korting
  • 1.000 kilometer per 30 dagen resulteert in 6% korting
  • 1.500 kilometer per 30 dagen resulteert in 8% korting

De premiekorting wordt teruggestort op de bankrekening van de gebruiker.

Aanmoedigen minister

Ondanks dat het aantal verkeersdoden ten opzichte van 2013 in 2014 gelijk is gebleven (570), kondigde de minister van Infrastructuur en Milieu vorige maand aan dat zij het aantal verkeersdoden verder wil laten dalen naar maximaal 500 in 2020. Florian Waubke, CEO MileBox UG, neemt met deze app een voorschot op de ambitie van de minister. “Er is nog een wereld te winnen als het gaat om verkeersongelukken die worden veroorzaakt door menselijk falen. Onze app maakt automobilisten bewuster van hun rijgedrag. Zij worden uitgedaagd veilig te rijden en worden daar financieel voor beloond. Wij moedigen de ambitie van de minister aan en hopen met deze app de weg een stukje veiliger te maken.”

Over MileBoxMileBox is gevestigd in München en heeft meer dan 100.000 gebruikers in Duitsland en Nederland. MileBox wil het autoverkeer veiliger maken door gebruikers van de app te belonen met kortingen en prijzen voor veilig rijgedrag. Meer informatie: www.milebox.nl.