's-Hertogenbosch,
16
februari
2016
|
08:00
Europe/Amsterdam

Vrouw beter voorbereid op wintersport

91% zorgt voor noodpakket in de auto

Samenvatting

De vrouwelijke automobilist denkt beter na over de voorbereiding als zij met de auto op wintersport gaat. Het merendeel (91%) zorgt dat er een noodpakket in de auto ligt. Voldoende eten en drinken, een warme deken en een zaklamp staan bovenaan haar checklist. De man in kwestie staat al op de lange latten en vergeet het noodpakket (20%). Dat blijkt uit een onderzoek van Allsecur uitgevoerd door onderzoeksbureau Team Vier. 

Een op de drie pakt auto naar wintersportbestemming
Ongeveer een op de drie autorijdende Nederlanders is van plan om dit jaar met de auto op wintersportvakantie te gaan, of heeft dat in het verleden wel eens gedaan (31%).
 Onder deze groep wintersporters zorgt 88% voor een noodpakket in de auto, onderweg naar de bestemming. De vrouwen zijn alerter dan de mannen als het om voorbereiding gaat: 91% zorgt voor een noodpakket aan boord.

29% zorgt voor waxinelichtjes
Het noodpakket bestaat, naast de verplichte attributen zoals een gevarendriehoek en een veiligheidsvest, in ieder geval uit voldoende eten en drinken (82%). Daarnaast neemt meer dan de helft van de wintersporters isolerende en warme dekens (57%) en een zaklamp (52%) mee in de auto. Andere voorwerpen zijn een noodoplader voor de mobiele telefoon (35%), lucifers en waxinelichtjes (29%). Jongere automobilisten (41%) nemen vaker dan de oudere automobilist (24%) een noodoplader voor de smartphone mee.

Warme winter niet van invloed op voorbereiding
Het huidige, relatief warme, weer in Nederland is niet van invloed op de voorbereidingen op de wintersportvakantie. Dat geldt namelijk slechts voor 1% van de Nederlandse wintersporters.

Boilerplate

Het veldwerk vond plaats op 8 en 9 februari 2016. Hierbij werden 794 autorijdende Nederlanders ondervraagd. Van deze groep zijn n=246 automobilisten wel eens met de auto op wintersportvakantie geweest, of zijn van plan om dat in dit wintersportseizoen nog te doen.