's-Hertogenbosch,
15
september
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vrouw zingt het liefst tijdens autorijden

Samenvatting

Bijna de helft van de vrouwelijke autorijders zingt het liefst tijdens het autorijden. De mannen daarentegen genieten achter het stuur het meest van een stralende zon. Dat blijkt uit Het Nationale Automobilisten Onderzoek in opdracht van Allsecur autoverzekeringen en Traffic Radio.

 

Wat is het ultieme moment van genieten tijdens het autorijden? Die vraag kregen bijna 800 Nederlandse autobezitters voorgeschoteld. Opvallend zijn de overeenkomsten tussen de man en vrouw maar in verschillende volgorde van belangrijkheid. 49% van de vrouwen zingt het liefst met die ene lekkere plaat mee achter het stuur terwijl 47% van de mannen juist geniet van een stralend zonnetje.

Top 3 momenten van genieten in het verkeer

Vrouw

  1. Meezingen (49%)
  2. De zon (37%)
  3. Doorstromend verkeer (37%)

Man

  1. De zon (47%)
  2. Doorstromend verkeer (45%)
  3. Meezingen (28%)

Andere genietmomenten voor mannen zijn vooral ‘een lege weg om lekker te scheuren’ (11,4%) en ‘lekker in de file om mij heen kijken’ (2,1%). Vrouwen hechten juist meer waarde aan samen met de partner in de auto te zitten (22%).

Boilerplate

Het Hilversumse mediabedrijf YPCA voert jaarlijks Het Nationale Automobilisten Onderzoek uit. In het onderzoek komen diverse thema’s aan bod. Centraal staan zaken als de fileproblematiek, tijdsbesteding in de auto, rijgedrag, verkeersinformatie en het gebruik van communicatie- en informatiediensten onderweg.